.

Innehåll

Danskurs

Danskursen i salsa ges på plats i karibiens pärla Santiago de Cuba på engelska av yrkesverksamma lärare och dansare bl.a. ur danskompanierna: Yanek Revilla Sabor DKY, Conjunto folklórico de Oriente, Café caliente och Cabaret Tropicana.

För att utveckla dig maximalt så får du dansa hela tiden med en egen kubansk danspartner. Kursen ges under tre timmar per dag i sex dagar. Vi arbetar i små grupper på nybörjar, medel eller avancerad nivå.

Privatlektioner finns också att beställa exempelvis i kubansk Rumba, Son, Reggaeton, Bachata eller afrokubansk dans.


Nyårsafton

Vårt besök sammanfaller med stora färgsprakande årliga nyårsfesten i Santiago de Cuba.

Vi startar med en stor middag med dans till egen salsaorkester och kvällen kulminerar sedan med det stora nyårsfirandet med musik, dans och show på historisk mark i Parque Céspedes i Santiago de Cuba tillsammans med tusentals kubaner.


Boende

I Santiago de Cuba bor vi i den finaste stadsdelen (Vista Alegre) där vi hyrt flera koloniala mansions och villor (med personal) för att gruppen i möjligaste mån ska få bo tillsammans och i närheten av varandra.

I Havanna kommer du sedan att bo i en vacker sekelskiftsvåning i den faschionabla stadsdelen Vedado precis bredvid det anrika Hotel Nacional och ett stenkast ifrån strandpromenaden El Malecón.

Eget rum med dubbelsäng, luftkonditionering, TV, kylskåp och toalett med dusch. Frukost ingår och övriga måltider kan ätas ute på restaurang eller "in-house" efter eget tycke och smak.Salsaklubbar

Det råder ingen brist på salsaklubbar, nattklubbar och dansklubbar att besöka kvällstid. Beroende på ens musiksmak kan man få sig till livs allt ifrån modern Salsa Timba och Reggaeton till Son och traditionell salsa.

Alla nöjesställen av klass har levande musik och många även en egen dansshow eller anställda yrkesdansare.

Vissa klubbar stänger under karnevalen och vissa helgdagar.Kubas samhälle och historia

Under hela resan får du både en bred och djup insikt i det komplicerade kubanska samhället av idag, dess speciella politiska förutsättningar och sin långa spännande historia genom ett kontinuerligt narrativ av en kunnig svensktalande guide men lång egen erfarenhet av att leva på Kuba.

Dessutom får du träffa och umgås med många vanliga kubaner för att med egna ögon se hur de lever sina olika liv och förstå hur de resonerar om saker och ting.

Strand och bad

Med omkring 27 grader i vattnet, bländvita stränder och en underbar sol, så åker vi självklart till några av alla de karibiska paradisstränderna när vi känner för en paus i dansandet och vill smutta på en iskall Mojito medan vi badar.

Alla danslektioner genomförs också vid olika stränder i närheten av Santiago de Cuba. Dessutom så har du bara några få minuters gångavstånd från bostaden till flera 4-5-stjärniga hotellpooler med servering när du känner för ett dopp.
Utflykter

Varje eftermiddag har vi en organiserad utflykt så att du ska kunna få ta del av allt det spännande Kuba har att erbjuda även utanför dans- och badaktiviteterna.

I Santiago de Cuba tar vi oss bl.a. upp till La Gran Piedra på 1216 meter över havet med en fantastisk utsikt samt besöker Kubas skyddshelgon La Virgen de la Caridad i den vackra basilikakyrkan i landsortsstaden El Cobre (en magisk plats!).

De sista dagarna innan hemresan spenderar vi i Havanna med att se den gamla kolonialstaden Habana Vieja där bl.a. Ernest Hemingway bodde under 25-talet år och besöker hans "vattenhål" El floridita och La bodegita del medio. Vi går kanske också på revolutionsmuséet och så passar vi väl på att se hur den exklusiva cigarrtillverkningen går till på Pàrtagas cigarrfabrik.Kultur

Är det något det finns gott om på Kuba så är det sång, musik och dans, vilket är alla kubaners livselexir.

Varje kväll har vi möjligheten att välja mellan flera olika arrangemang efter eget tycke och smak. Allt från stora glittrande dansshower av högsta internationella klass och konserter med Kubas bästa salsaorkestrar till mindre föreställningar och t.o.m. improviserade uppträdanden på gatan.Resor

Under resans gång kommer vi att åka i allt ifrån reguljärt flyg och chartrad buss till taxi, persontransportlastbil och kanske till och med häst och vagn om du vill.

Vi flyger tillsammans tur och retur Sverige - Kuba (Havanna).